Mreža mladih Novi Grad: Predavanje Miralem-ef. Hodžića, radionica o temi kocke i zajedničko druženje

Mreža mladih Novi Grad je u subotu 23. 03. 2019. godine, ugostila v.d. glavnog imama MIZ Foča, Miralema-ef. Hodžića, koji je u svom izlaganju upoznao prisutnu omladinu sa životom povratnika u manjem entitetu i izazovima sa kojima se svakodnevno susreće malobrojna povratnička populacija. Nakon jacije-namaza održana je radionica o kocki koju je vodio kapiten Mreže mladih Novi Grad student FIN-a Hilmi Sherbi.

Mreža mladih Novi Grad je u subotu 23. 03. 2019. godine, ugostila v.d. glavnog imama MIZ Foča, Miralema-ef. Hodžića, koji je u svom izlaganju upoznao prisutnu omladinu sa životom povratnika u manjem entitetu i izazovima sa kojima se svakodnevno susreće malobrojna povratnička populacija u ovom prelijepom kutku naše domovine Bosne i Hercegovine.

Nakon jacije-namaza održana je radionica o kocki koju je vodio kapiten Mreže mladih Novi Grad student FIN-a Hilmi Sherbi. Nakon radionice omladina je zajedno odgledala fudbalsku utakmicu BiH – Armenija.

Bila je ovo još jedna aktivnost i prelijepo druženje koje će naša omladina dugo pamtiti. Posebno se zahvaljujemo našem predavaču Miralem-ef. Hodžiću koji je briljantno omladini predočio život povratnika u manjem entitetu, ali i domaćinu mr. Ahmet-ef. Skopljaku, imamu, hatibu i muallimu Istiklal džamije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter