Mreža mladih Ilijaš: Omladinsko druženje uz predavanje pomoćnika glavnog imama hafiza Ammara-ef. Bašića

Mreža mladih Ilijaš je sa početkom 2019. godine pokrenula novu aktivnost, a riječ je o omladinskim druženjima, koja se održavaju po džematima na nivou općine Ilijaš. Gost prvog omladinskog druženja i predavač bio je pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo hafiz Ammar-ef. Bašić, koji je održao prelijepo predavanje namjenjeno isključivo omladini.

Mreža mladih Ilijaš je sa početkom 2019. godine pokrenula novu aktivnost, a riječ je o omladinskim druženjima, koja se održavaju po džematima na nivou općine Ilijaš.

Domaćin prvog omladinskog druženja, koje je održano 20.1.2019., bio je džemat Misoča i članovi Mreže mladih džemata Misoča. Prvom omladinskom druženju odazvalo se oko 80 mladića i djevojaka iz svih ilijaških džemata, kao i iz džemata Župča, MIZ Breza.

Pored mladića i djevojaka druženju su prisustvovali i imami ilijaških džemata. Gost prvog omladinskog druženja i predavač bio je pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo uvaženi hafiz Ammar-ef. Bašić, koji je održao prelijepo predavanje namjenjeno isključivo omladini sa brojnim porukama i savjetima, što je izazvalo radost i zadovoljstvo prisutnih.

Nakon predavanja uz kahvu i kolače nastavljeno je druženje prisutnih mladića i djevojaka, uz učenje ilahija i upoznavanje. Domaćini su zaista sretni što su imali priliku da ugoste sve koji su bili prisutni i ovim putem se zahvaljujemo svima na odzivu.

Domaćin sljedećeg omladinskog druženja za mjesec februar je džemat Stari Ilijaš.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter