Mreža mladih džemata Podlugovi posjetila Udruženje „Budi mi drug“ u Ilijašu

Mreža mladih džemata Podlugovi je u utorak 18. februara posjetila Udruženje “Budi mi drug” u Ilijašu i održala kreativnu radionicu. Glavna tema je bila dobrota i iskrenost gdje je koordinator Muhamed Kadrić kroz abecedu islama objasnio pojmove dobrote, iskrenosti, poštenja.

Radionica se odlikovala dobrom interakcijom s djecom, koja su na svoj način objasnila pojmove koji su vrlo važni i značajni, tako da je napravljena zajednička slika sa porukom islama. Poruka je bila “Ako pitaš šta je islam, evo šta, čisto srce, dobra duša koja zna da je život zdrav i radostan”.

Dva sata radionice je prošlo jako brzo i djeca su uz zahvalnost na posjeti uputila poziv za novo druženje s novim idejama. Mreža mladih se još jednom dokazala u svom humanom i pozitivnom radu  i da ostvaruje ciljeve za ovu godinu. Ovom prilkom Mreža mladih džemata Podugovi obradovala je prigodnim poklonima članove udruženja „Budi mi drug“.

Udruženje “Budi mi drug” Ilijaš, osnovano je 2006. godine i sa radom počinje 2007. godine. Cilj ovog Udruženja jeste pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima. Udruženje broji 55 članova različitog uzrasta i različitih tjelesnih oštećenja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter