Mreža mladih džemata Kovači – Hrasnica ugostila mlade iz Stoca predvođene glavnim imamom MIZ Stolac Mersed-ef. Šabanovićem

Mreža mladih džemata Kovači – Hrasnica se odlikuje brojnim i bogatim aktivnostima s ciljem afirmacije Mreže mladih i rada sa omladinom. Tako su nedavno zajedno posjetili Stolac, Trebinje i Dubrovnik, sa ciljem uspostavljanja veze sa mladima u ovim sredinama i njihovim džematima.

U subotu, 04. januara 2020. godine, omladina iz Stoca boravila je na jednodnevnom izletu u Sarajevu, te uzvratnoj posjeti Mreži mladih džemata Kovači – Hrasnica. Izlet je organizovalo rukovodstvo Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Stolac, a na poziv vrijedne omladine iz džemata Kovači-Hrasnica.

Bilo je to prelijepo jednodnevno druženje mladih sa porukom da oni koji bi trebali davati snažniju podršku Bošnjacima koji su se vratili u svoje razrušene domove, džamije, škole, nisu dovoljno glasni. Druženje je počelo vožnjom žičarom do Trebevića, zatim posjetom znamenitostima poput Inat kuće, Vijećnice, Begove džamije i BBI centra. Nakon akšam-namaza upriličena je zajednička večera u prostorijama džemata.

Omladina je klanjala jaciju-namaz zajedno sa ostalim džematlijama u džamiji u Hrasnici,  a imam džemata Kovači – Hrasnica, Asad-ef. Fočo, izrazio je toplu dobrodošlicu gostima iz Stoca izrazivši zadovoljstvo zbog susreta omladine. U svojstvu domaćina, Asad-ef uručio je poklon glavnom imamu MIZ Stolac Mersed-ef. Šabanoviću, kao znak pažnje i podrške za sjećanje na lijepe trenutke provedene zajedno. Mersed-ef. se zahvalio domaćinima a tom prilikom održao je i nadahnuto predavanje o temi “Duhovna snaga Bošnjaka u Stocu”. Poslije predavanja nastavljeno je druženje uz kahvu i muhabet.

Rukovodstvo Omladinskog kruga Stolac zahvalilo se omladini džemata Kovači – Hrasnica na pozivu, domaćinskom dočeku i bratskoj pažnji. Članovi Mreže mladih džemata Kovači – Hrasnica pokazali su visok nivo vjere na djelu, kroz bratsku ljubav, solidarnost i pažnju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter