Mr. hafiz Maid-ef. Ibrahimović održao predavanje studentima u SN Bjelave

U srijedu, 13. marta 2019. godine/ 06. redžeba 1440. h. godine u džematu Studentskog naselja Bjelave poslije jacije namaza organizovano je predavanje mr. hafiza Miada-ef. Ibrahimovića na temu „ŽIVOT S KUR'ANOM“. Na početku programa ašere je proučio hafiz Edin-ef. Matović. Toplu dobrodošlicu svim prisutnim iskazao je Ibrahim-ef. Makić imama u džematu SN Bjelave.

U srijedu, 13. marta 2019. godine/ 06. redžeba 1440. h. godine u džematu Studentskog naselja Bjelave poslije jacije namaza organizovano je predavanje na temu „ŽIVOT S KUR’ANOM.“ Na početku programa ašere je proučio hafiz Edin-ef. Matović. Toplu dobrodošlicu svim prisutnim iskazao je Ibrahim-ef. Makić imama u džematu SN Bjelave.

Gost predavač je bio mr. hafiz Maid-ef. Ibrahimović imam, hatib i muallim džemata Soukbunar, MIZ Sarajevo. Hafiz Maid ef. je nadahnuto govorio o Kur’anu kojeg trebamo uzeti kao našeg vodiča u životu. Spomenuo je koliki trud treba uložiti da se postane hafiz Kur’ana. Također, ispričao je svoj životni put kako ga je Allah, dž.š., počastio da bude od onih koji će nositi Kur’an u svom srcu i prenositi ljubav prema Allahovoj, dž.š., Knjizi na djecu, omladinu i sve one koji žele da se druže s Kur’anom.

Omladina se odazvala u velikom broju koji su pomno slušali izlaganje predavača. Nakon predavanja dodijeljene su dvije knjige „Ostavari svoj san da postaneš hafiz.“ Ovom namjerom, željeli smo podstaknuti mlade da uče Kur’ana napamet i da jednog dana postanu hafizi. Molimo Allaha, dž.š., da nagradi prisutne i one koji su na bilo koji način učestvovali u ovom hairli djelu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter