MIZ Sarajevo: Glavni imam upriličio prijem za pobjednike kantonalnog takmičenja iz vjeronauke

U petak, 27. aprila 2018. godine, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović, upriličio je prijem u prostorijama Medžlisa za pobjednike VI Kantonalnog takmičenja iz islamske vjeronauke. Takmičenje iz vjeronauke inače svake godine organizuje Prosvjetno-pedagoški zavod Kantona Sarajevo, i to za učenike VIII i IX razreda osnovnih škola, te za učenike I razreda srednjih škola. Prijemu su prisustvovali po troje prvoplasiranih u svim kategorijama.

Pored pobjednika prijemu su prisustvovali i njihovi vjeroučitelji, zamjenik glavnog imama Malik ef. Šljivo te g. Mina Pleh, stručna savjetnica za vjeronauku u Prosvjetno-pedagoškom zavodu Sarajevo.  Glavni imam se obratio prisutnima, poselamio ih, te čestitao pobjednicima na uspjehu, kao i vjeroučiteljima na uloženom trudu, uručivši im prigodne nagrade i poželivši im mnogo uspjeha u budućnosti.

Na VI Kantonalnom takmičenju iz vjeronauke za učenike VIII razreda osnovnih škola koje je održano 15. 3. 2018. godine u Gazi Husrev-begovoj medresi učestvovala je 61 škola, a najuspješniji su bili:

  1. Tarik Topuz – 99 bodova – O.Š. “Fatima Gunić”
  2. Nejra Hajrić – 94 boda – O.Š. “Musa Ćazim Ćatić”
  3. Amila Mujagić – 91,5 bodova – O.Š. “Aleksa Šantić”

Na VI Kantonalnom takmičenju iz vjeronauke za učenike IX razreda osnovnih škola koje je održano 13. 3. 2018. godine u Gazi Husrev-begovoj medresi učestvovala je 61 škola, a najbolje znanje su pokazali:

  1. Hamza Ramović – 97,5 bodova – O.Š. “Isak Samokovlija”
  2. Aiša Muhić – 97 bodova – O.Š. “Čengić Vila I”
  3. Omar Jeina – 96,5 bodova – O.Š. “Fatima Gunić”

Na VI Kantonalnom takmičenju iz vjeronauke za učenike I razreda srednjih škola koje je održano 7. 3. 2018. godine u Gazi Husrev-begovoj medresi učestvovale su 34 škole, a najbolji su bili:

  1. Emina Palavra – 90 bodova – “Prva gimnazija”
  2. Semina Kandić – 89,5 bodova – “Srednja medicinska škola Jezero”
  3. Edna Bihorac – 88,5 bodova – “Gimnazija Obala”

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter