Mevludska svečanost u džematu Trzanj

U subotu, 27. aprila u džematu Trzanj, upriličena je mevludska svečanost u povodu završetka mektebske godine kao i dolaska mubarek mjeseca ramazana. Pred više od 100 džematlija program je izvelo 37 učenika mekteba kao i članova Mreže mladih, a dobrodošlicu prisutnima je iskazao imam džemata Midhat-ef. Begić. Prigodnim predavanjem obratio se Eldin-ef. Smajević, imam u dzematu Budmolići a zatim su svi uživali slušajući ilahije u izvedbi mladog imama Alije-ef. Zubače, imama u džematu Striježevo, MIZ Vareš.

U subotu, 27. aprila u džematu Trzanj, upriličena je mevludska svečanost u povodu završetka mektebske godine kao i dolaska mubarek mjeseca ramazana. Pred više od 100 džematlija program je izvelo 37 učenika mekteba kao i članova Mreže mladih, a dobrodošlicu prisutnima je iskazao imam džemata Midhat-ef. Begić.

Članovi Mreze mladih i starije mekteblije su učili dijelove iz Kur’ana Časnog, dok su najmlađi polaznici obveselili džematlije prigodnim recitacijama. Pred sami kraj programa bilo je zadovoljstvo čuti i dva posebna gosta. Prvo se prigodnim predavanjem obratio Eldin-ef. Smajević, imam u dzematu Budmolići a zatim su svi uživali slušajući ilahije u izvedbi mladog imama Alije-ef. Zubače, imama u džematu Striježevo, MIZ Vareš.

Na kraju programa uručene su diplome i mushafi koje je obezbjedila Vjersko-prosvjetna služba MIZ Sarajevo najboljim polaznicima mekteba kao i za 16 učenika koji su proučili cijeli Kur’an u mektebu. Mnoge džematlije nisu krile svoju radost i oduševljenje što je Trzanjska džamija još jednom bila ispunjena dječjom radošću kao i roditeljskim ponosom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter