Mekteb Soukbunar obilježio Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 03. marta 2019. godine/ 26. džumade-l-uhra 1440. h. godine u mektebu Soukbunar organizovano je druženje i takmičenje mektebskih polaznika. Mlađi naraštaji moraju nastaviti borbu za našu Bosnu i Hercegovinu i ljubav prema njoj širiti gdje god bili i živjeli. 

U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 03. marta 2019. godine/ 26. džumade-l-uhra 1440. h. godine u mektebu Soukbunar organizovano je druženje i takmičenje naših mektebskih polaznika.

Imam, hatib i muallim džemata Soukbunar hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović je iskazao dobrodošlicu polaznicima mektebske pouke koji su se odazvali pozivu kako bi bili dio obilježavanja Dana nezavisnosti BiH. Imam je istaknuo značaj ovoga datuma  i podsjetio na nezavisnost i suverenitet Bosne i Hercegovine. Govorio je o ljubavi prema domovini i važnosti naše države.

Organizovano je takmičenje polaznika mektebske pouke. Izabrana su tri najbolje nactane zastave naše domovine Bosne i Hercegovine. U hadži Turhanovoj džamiji na tranzitu nagrade su osvojili: Sara Hodžić, Ema Hasović i Džan Lavić. U džamiji Gornji Soukbunar nagrade su osvojili: Amila Smajić, Šejma Lukovac, Sara Čalija. Prisutni polaznici mekteba su bili počašćeni, a najbolji radovi su bili istaknuti i pohvaljeni. Spomenut ćemo Vahidin-ef. Omerbašića, studenta III godine FIN-a koji je pomogao u organizaciji ovog druženja i takmičenja.

Mlađi naraštaji moraju nastaviti borbu za našu Bosnu i Hercegovinu i ljubav prema njoj širiti gdje god bili i živjeli.  Naši poginuli borci i heroji države nisu odvojili nekoliko minuta za nas, već svoju mladost, cijeli život, da bi mi danas slobodno živjeli.

-Volimo svoju domovinu. Samo u  Bosni i Hercegovini živiš kao domaćin, u svakoj drugoj državi ti si stranac ma koliki stručnjak bio – zaključak je ovog druženja.

Tekst napisao: imam, hatib i muallim džemata Soukbunar hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter