“Međumuslimanski dijalog i razumijevanje”: Hatibima MIZ-a Sarajevo prvo i treće mjesto na konkursu Uprave za vjerske poslove za najsadržajniju hutbu

Nakon završene konkursne procedure za najsadržajniju hutbu o temi “Međumuslimanski dijalog i razumijevanje”, Uprava za vjerske poslove imenovala je komisiju koja je pregledala i bodovala sve pristigle radove koji su zadovoljili kriterije konkursa. Komisija je na osnovu utvđenih kriterija: koherentnost teme, validnost argumenata i stilski aspekti teksta, najboljim i najsadržajnijim radovima, odnosno hutbama, proglasila sljedeće hatibe:

  1. Ejub ef. Velić, džemat Briješće, Medžlis Islamske zajednice Sarajevo;
  2. Muhidin ef. Musa, džemat Brestovsko, Medžlis Islamske zajednice Kiseljak;
  3. hfz. Maid ef. Ibrahimović, džemat Soukbunar, Medžlis Islamske zajednice Sarajevo.

Nagrade najuspješnijim hatibima, među kojima su i dva imama i hatiba MIZ Sarajevo, dodijeljene su u nedjelju, 22. aprila 2018. godine, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku na predramazanskom susretu sa mladima, koji je na temelju plana rada za 2018. godinu, organizovala Uprava za vjerske poslove Rijaseta – Odjel za mektebsku nastavu i mlade, u saradnji sa Kancelarijom Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u periodu od 20 – 22. aprila 2018. godine.

Tom prilikom nagrade i diplome najuspješnijim hatibima uručio je direktor Uprave za vjerske poslove Nusret ef. Abdibegović, uputivši iskrene čestitke nagrađenima. Na susretima u Travniku, prisustvovao je veliki broj mladih sa područja svih mešihata i muftiluka te koordinatora ”Mreže mladih” Islamske zajednice, na nivou muftijstva i mešihata.

Za ovaj susret, koji je trajao dva dana uvodničari su bili nosioci najviših vjerskih dužnosti glavni imami, muftije i poznate ličnosti iz društvenog života. Mladima se posebnom besjedom i porukom obratio i vrhovni poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Reisu-l-ulema dr. Husein-ef. Kavazović.

Vjersko – prosvjetna služba MIZ Sarajevo se zahvaljuje i upućuje čestitke svim hatibima koji su učestvovali na konkursu, a posebno nagrađenim imamima  mr. Ejub ef. Veliću i mr. hfz. Maid ef. Ibrahimoviću.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter