Lubina džamija: Mevludska svečanost za pamćenje

U petak 22. novembra 2019. godine u džematu Lubine džamije desila se svečanost, koja će dugo ostati u pamćenju džematlijama ovog džemata te brojnim gostima. Lubina džamija je bila pretijesna da primi sve džematlije i ašike Allahovog pejgambera Muhammeda s.a.w.s., pa su mnogi bili toliko strpljivi i hrabri da su stajali u haremu džamije uprkos hladnom vremenu.

Dok su musafiri učili Kur’an, mevlud, tekbire, salavate, zikr, kaside mogao se osjetiti poseban hal i ruhanijjet naših starih džamija koje imaju po nekoliko stoljeća tu svoju tradiciju. Posebna zahvalnost pripada specijalnim gostima ove večeri, uvaženom muftiji zeničkom dr. hafizu Mevludin-ef. Dizdareviću, koji je u prelijepoj besjedi govorio o mevludu i njegovim porukama, te glavnom imamu MIZ Zagreb mr. kurra hafizu Aziz-ef. Aliliju na prelijepom učenju Kur’ana i mevluda.

Posebnoj mevludskoj atmosferi doprinijeli su i članovi Hora MIZ Sarajevo te brojni sarajevski imami. Šejh Hadži Sinanove tekije h. Sejo Halilagić je predvodio prigodan zikr a zasluge za besprijekornu organizaciju pripadaju Džematskom odboru Lubine džamije te vrijednoj omladini Lubine džamije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter