LJETO U ŠEHERU: Ljetna škola Kur’ana 2019.

Medžlis islamske zajednice Sarajevo kao i ranijih godina organizira „Ljetnu školu Kur’ana“. Škola je počela u ponedjeljak 1. jula i održavat će se tokom mjeseca jula radnim danima od ponedjeljka do četvrtka.

Organizovanje “Ljetne škole Kur’ana” ima prvenstveno za cilj da polaznici mektebske nastave kroz intenzivni kurs poboljšaju kvalitet učenja Kur’ana ali i da nauče nove kur’anske sure. Nastavu će izvoditi hafizi, hafize i studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, koji će svoje znanje nastojati prenijeti na polaznike škole.

Pozivamo sve zaintersovane roditelje da pošalju svoju djecu na jednu od lokacija u kojoj se održava nastava “Ljetne škole Kur’ana” bez obzira da li je dijete pohađalo mekteb ili dolazi sa područja druge općine ili drugog mekteba.

Džamije u kojima se nastava „Ljetne škole Kur’ana” izvodi su:

SEDRENIK, JEZERO,  SOUKBUNAR, GRBAVICA II, ISTIKLAL-OTOKA, BOJNIK, ZABRĐE, BAČIĆA POLJE (DŽAMIJA OMER EL-HATAB), LUŽANI, SOKOLOVIĆ KOLONIJA I, BINJEŽEVO, DONJI HADŽIĆI, HADŽIĆI, PAZARIĆ /KAHRIMANI, MRAKOVO,TARČIN,VOGOŠĆA, PODLUGOVI, STARI ILIJAŠ I NOVI ILIJAŠ.                                                                                                                               

Ove godine Ljetna škola se realizira u okviru projekta Medžlisa islamske zajednice Sarajevo „Ljeto u šeheru”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter