Kviz znanja za polaznike mekteba Rakovica, Miševići i Gladno Polje

U toku mjeseca januara u džematima Rakovica, Miševići i Gladno Polje održan je kviz između džemata raspoređenih u dvije kategorije (I kategorija do 6. razreda i II kategorija do 9. razreda).

Kviz se sastojao iz četiri oblasti (Akaid, Fikh, Povijest islama, Razno) te asocijacija. Prvi kviz je održan 11. januara u džematu Rakovica, drugi u džematu Miševići, a treći kviz u džematu Gladno Polje.

Djeca su pokazala izuzetno znanje u kvizu, a veliki broj djece, roditelja i džematlija prisustvovao je ovim kvizovima podržavajući ovaj zajednički projekat na čelu sa Ibrahim-ef. Klisurom (imam džemata Rakovica), Muaz-ef. Sultanić (pomoćnik imama u džematu Rakovica), Mirnes-ef. Mujezinović (imam džemata Miševići) i Muhamed-ef. Kljajić (imam džemata Gladno Polje)

Na kvizu u Gladnom Polju posjetili su nas pomoćnici glavnog imama mr. Malik-ef. Šljivo i Elvedin-ef. Klisura. Na kraju kviza prisutnima se obratio mr. Malik-ef. Šljivo koji je iskazao podršku i čestitke imamima na ovome projektu, djeci na iskazanom znanju, uputivši i neke konstruktivne prijedloge za naredne godine.

Zahvaljujemo se djeci, roditeljima te džematskim odborima koji su tokom ovog ciklusa kvizova bili podrška svakom od džemata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter