Klanjana dženaza-namaz supruzi Ibrahim-ef. Klisure, imama u džematu Rakovica

Dana 11.10. 2019., klanjana je dženaza-namaz hadži Selveti Klisura, supruzi Ibrahim-ef. Klisure, imama u džematu Rakovica.

Hadži Selveta je nakon višegodišnje bolesti izgubila bitku i vratila se Gospodaru. Preselila je u 57. godini života. Bila je predana vjernica, uzorna majka, vjerna podrška i oslonac čestitom Ibrahim-ef. koji je već 22 godine imam u džematu Rakovica, MIZ Sarajevo.

Dženaza se klanjala ispred džamije u Rakovici, a predvodio ju je njen suprug Ibrahim-ef. Klisura. Dženazi je prisustvovao veliki broj ljudi iz svih krajeva BiH, nekoliko muftija i direktora Rijaseta, kolege imami, prijatelji iz generacije Ibrahim-efendije, kao i mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji. 

Prije klanjanja dženaze obratio se i glavni imam MIZ Sarajevo, doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić, kao i zamjenik Reisu-l-uleme, mr. Husejn-ef. Smajić. Na mezarju se obratio i halala za hadži Selvetu tražio bivši glavni imam, dr. Ferid-ef. Dautović.

Prije same ikindije imami sarajevskog medžlisa su zajedno sa kolegama iz drugih krajeva BiH proučili zajednički hatmu i poklonili istu pred dušu merhume Selvete Klisura.

Zajednička dova na dženazi, koju je proučio glavni imam, bila je da Allah rahmetli Selvetu obaspe rahmetom, a nama podari snage da ustrajemo na putu dobra i preselimo sa imanom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter