Izlet na Bjelašnicu polaznika Škole Kur’ana u džematu Bačićko Polje Stup

Vodeći se kur’anskim pravilom “Čvrsto se Allahova užeta (Kur’ana) držite”, svake sedmice se tri puta održavaju časovi škole Kur’ana u džematu Bačićko Polje Stup. Djeca koja pohađaju časove škole Kur’ana su svjesna da ako oni budu i koliko budu Kur’an čuvali, toliko će i njih Kur’an čuvati, te svake sedmice rado dolaze na časove škole Kur’ana, usvajajući kur’anske ajete.

U subotu, 16.02.2020. učenici su se družili i čas održali, zajedno sa muhafizom hafizom Abdussamedom, na planini Bjelašnici. Uz pomoć Vjersko-prosvjetne službe Medžlisa IZ Sarajevo organiziran je prevoz na bosanskohercegovačku ljepoticu, Bjelašnicu. U hotelu Han, zajedno je obavljen ikindija-namaz i održan čas škole Kur’ana, te nakon toga uz ljubazno osoblje hotela Han učenici su ručali i osvježili se uz čaj i sok. Osvježeni Kur’anom, uz ljepote Bjelašnice, druženje je nastavljeno na svježem zraku i snijegu. Nakon što su se polaznici umorili od zajedničkih aktivnosti na snijegu, uputili su se nazad prema kombijima, i vratili se umorni, ali i sretni kućama.

Molimo Allaha da ukabuli sav trud, i da posebno nagradi roditelje, djecu i sve one koji su zaslužni za organiziranje škole Kur’ana u našim džematima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter