Istiklal džamija: Predramazanski program za žene

U nedjelju 13. maja tekuće godine održan je centralni predramazanski program za žene u Istiklal džamiji pod nazivom „Učenje Kurana sa hafizama“. Programu je prisustvovalo nekoliko stotina žena iz velikog broja sarajevskih džemata, te grupa žena džemata Šarene džamije iz Travnika.

Riječi dobrodošlice je uputio imam Istiklal džamije mr. Ahmet ef. Skopljak a zatim se obratio glavni imam MIZ Sarajevo dr. hfz. Kenan ef. Musić. Glavni imam je u svojoj poruci uputio molbu džematlijkama da iskoriste pozitivnu energiju koju imaju i pozivaju na dobro sve članove društva. Naglasio je da je ovo vrijeme borbe za svakoga pojedinca i da trebamo biti sretni kada bilo ko krene pravim putem.

Nakon toga su hafize Lamija Alijević, Dženisa Pleh, Adha Begić i Ismeta Bećar proučile odlomke iz Kurana a prigodno predavanje održala hafiza Amira Kadrispahić. Program su, učenjem ilahija, uljepšali „Mektebski bulbuli“ i članice hora MIZ Sarajevo.

Moderator programa je bila hafiza Medžida Čajlaković-Kulanić a na kraju se obratila obratila koordinatorica ženskog aktivizma Adna Kovačević-Zulić, koja je bila i inicijator programa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter