Istiklal džamija: Održan turnir u stonom tenisu u povodu Dana nezavisnosti

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Istiklal džamije organiziran je turnir za mlade u stonom tenisu. Bila je to centralna aktivnost Mreže mladih za mjesec mart, a bilo je prisutno preko 50 mladih.

Prisutnima je na početku mr. Ahmet ef. Skopljak uputio selame i toplu dobrodošlicu te ih upoznao sa propozicijama takmičenja. Nakon toga se obratio glavni imam MIZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović koji je pohvalio ovu aktivnost i poručio mladima da budu aktivni u svojim džematima i da vole i poštuju svoju domovinu, te je proglasio turnir otvorenim.

Igrala su se tri kruga u kojima se vidjelo mnogo lijepih poteza a prisutni su uživali u kvalitetnom tenisu. Zatim je obavljen podne-namaz u džematu a poslije namaza je odigrana završnica turnira. U završnicu se plasiralo osam najboljih igrača  koji su svojim igrama zaista oduševili sve posjetioce.

Treće mesto je osvojio Škrijelj Amir iz džemata Bojnik. Drugoplasirani je bio Muslić  Edin iz džemata Buća potok. Pobjednik prvog turnira pod nazivom Istiklal 2018 je Škrijelj Bakir iz džemata Bojnik. Pobjedinicima su uručeni pehari i diplome a svima ostalima zahvalnice za učešće. Nakon toga je uslijedio zajednički ručak uz koji su se sa nekoliko rečenica predstavili svi prisutni.

Bilo je ovo lijepo druženje a atmosferu su na najbolji način ukrasili vrijedni omladinci svojim ozbiljnim držanjem i lijepim ponašanjem. Nadamo se da će turnir postati tradicionalan a da će rukovodstvo Mreže mladih MIZ Sarajevo u ovoj godini organizirati još mnogo interesantnih sadržaja za mlade.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter