Halka Kur’ana sa tedžvidom u džematu Soukbunar

Džemat Soukbunar je ispunjen raznovrsnim aktivnostima koje se odvijaju u ovom džematu. U ovom džematu Halka Kur'ana sa tedžvidom se odvija već nepune četiri godine. Halku u hadži Turhanovoj džamiji na tranzitu predvodi imam džemata Soukbunar hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović. Halka se održava četvrtkom poslije akšam-namaza. U džamiji Gornji Soukbunar Halku predvodi hafiza Lamija Hamzakadić.

Džemat Soukbunar je ispunjen raznovrsnim aktivnostima koje se odvijaju u ovom džematu. Džematski odbor podržava rad imama hafiza mr. Maida-ef. Ibrahimovića i nastoji da se ovaj džemat razvija u pravom smislu.

U ovom džematu Halka Kur’ana sa tedžvidom se odvija već nepune četiri godine. Halku u hadži Turhanovoj džamiji na tranzitu predvodi imam džemata Soukbunar hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović. Halka se održava četvrtkom poslije akšam-namaza.

U džamiji Gornji Soukbunar Halku predvodi hafiza Lamija Hamzakadić. Halka se održava svake subote poslije akšam-namaza. Halku pohađaju samo žene, dok u  Hadži Turhanovoj džamiji Halku pohađaju muškarci i žene. Cilj je da kroz Halke Kur’ana kod drugih probudimo svijest o važnosti učenja Kur’ana i da ih podstaknemo ne redovno druženje sa Allahovom, dž.š. Knjigom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter