Glavni imam upriličio prijem za pobjednike VII Kantonalnog takmičenja iz vjeronauke za učenike osnovnih i srednjih škola: Znanje je živo onoliko koliko ga mi živimo

U srijedu 24. aprila 2019. godine u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić upriličio je prijem za učenike i nastavnike koji su zajedničkim trudom i zalaganjem osvojili jedno od prva tri mjesta na VII Kantonalnom takmičenju iz vjeronauke za učenike I razreda srednjih škola, te za učenike VIII i IX razreda osnovnih škola. Glavni imam je na prijemu za učenike i njihove nastavnike/profesore čestitao na značajnom uspjehu uručivši prigodne nagrade kako učenicima tako i njihovim nastavnicima/profesorima uz poruku da je znanje živo onoliko koliko ga mi živimo.

U srijedu 24. aprila 2019. godine u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić upriličio je prijem za učenike i nastavnike koji su zajedničkim trudom i zalaganjem osvojili jedno od prva tri mjesta na VII Kantonalnom takmičenju iz vjeronauke za učenike I razreda srednjih škola, te za učenike VIII i IX razreda osnovnih škola.

VII Kantonalno takmičenje iz vjeronauke za učenike I razreda srednjih škola održano je 06. marta 2019. godine, a za učenike VIII i IX razreda osnovnih škola 12. i 14. marta 2019. godine u Gazi Husrev-begovoj medresi . Na takmičenju za VIII razred učestvovale su 64 osnovne škole, za IX razred 61 osnovna škola, a na takmičenju za srednje škole učestvovale su 33 škole. Na VII Kantonalnom takmičenju iz vjeronauke učestvovalo je ukupno 158 učenika, a Kanton Sarajevo će na VIII Regionalnom takmičenju na nivou Muftiluka sarajevskog predstavljati :

Osnovna škola – VIII razred

  1. Ajla Čamdžić – 99,5 bodova – O.Š. Fatima Gunić – Nastavnica: Azra Ganijun Salkoska
  2. Lamija Turković – 98,5 bodova – O.Š. Čengić Vila I – Nastavnik: Faruk Muhić
  3. Lejla Ećo – 96,5 bodova – O.Š. Aneks – Nastavnica : Emina Memišević

Osnovna škola – IX razred

  1. Nejra Hajrić – 97 bodova – O.Š. Musa Ćazim Ćatić – Nastavnik: Husein Mehmedović
  2. Amila Mujagić – 97 bodova – O.Š. Aleksa Šantić – Nastavnica: Meliha Alibašić
  3. Dženana Cviko – 96,5 bodova – O.Š. Osman Nuri Hadžić – Nastavnica: Bahrija Kadrić
  4. Merjem Mulalić – 96 bodova – O.Š. Safvet-beg Bašagić – Nastavnica: Amina Gorak

Srednja škola – I razred

  1. Lejla Smječanin – 91 bod – Treća gimnazija – Profesorica: Esada Grabus
  2. Esma Zaimović – 88 bodova – Prva gimnazija – Profesorica: Ensiha Velagić
  3. Elmin Halilčević – 86,5 bodova – Srednja tehnička škola grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža – Profesorica Anesa Tarahija

Glavni imam je na prijemu za učenike i njihove nastavnike/profesore čestitao na značajnom uspjehu uručivši prigodne nagrade kako učenicima tako i njihovim nastavnicima/profesorima.

-Rad i trud se isplate. Nije isti onaj koji zna i onaj koji ne zna. Imajte na umu da se znanje ne odražava samo kroz broj bodova, nego se odražava i kroz kvalitet vašeg znanja. Znanje je živo onoliko koliko ga živite. Imate mnogo ljudi koji mnogo znaju; znaju da ljudima treba pomoći, ali oni im ne pomažu; znaju da ne treba biti sebičan, ali su oni nažalost sebični; znaju da su im roditelji vrata džennetska, ali ne poštuju ta vrata dok su roditelji sa njima; znaju da im je ono što im je povjereno od poslova, nešto za što će ih Gospodar pitati, ali nažalost o tome oni ne brinu i zato Vas posebno molim da imate na umu kako znanje će živjeti onoliko koliko ga Vi živite. Sve što naučite, a stavite po strani, i to ne postane dio Vaše ličnosti, neće živjeti sa Vama. Imajte na umu da vrijednost znanja se manifestira i kroz dimenziju kvalitete ličnosti. Možete imati izvanrednog i vanserijskog stručnjaka, ali ako nema dimenziju poniznosti i neoholosti nad bilo kim od Allahovih stvorenja, njega ni rođeni roditelji neće priznavati – poruka je glavnog imama doc. dr. hafiza Kenan-ef. Musića.

Prijemu je prisustvovao i pomoćnik glavnog imama Miralem-ef. Babajić, kao i gospođa Mina Pleh, stručna savjetnica za vjeronauku pri Pedagoškom zavodu Kantona Sarajevo, koja se zahvalila glavnom imamu na prijemu pridruživši se čestitkama najboljima i izrazivši nadu za dobrim rezultatima i na VIII Regionalnom takmičenju iz vjeronauke na nivou Muftiluka sarajevskog.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter