Glavni imam upriličio iftar za vjeroučitelje sa područja Kantona Sarajevo

U Studentskom centru Islamske zajednice u subotu 11. maja 2019. godine u okviru ramazanskih aktivnosti, glavni imam Medžlisa islasmke zajednice Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić upriličio je iftar za vjeroučitelje koji predaju predmet Islamska vjeronauka u školama na području Kantona Sarajevo, odnosno Medžlisa islamske zajednice Sarajevo.

Ova aktivnost je samo nastavak dobre saradnje između Vjersko-prosvjetne službe MIZ Sarajevo i Aktiva vjeroučitelja Kantona Sarajevo. U ime Aktiva vjeroučitelja obratila se predsjednica prof. Esada Grabus, koja je uputila riječi zahvalnosti glavnom imamu i MIZ Sarajevo, kako na iftaru, tako i na podršci ostalim aktivnostima Aktiva.  

Glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić je pozvao vjeroučitelje na još bolju saradnju uputivši im i poziv da prate aktuelne kao i predstojeće aktivnosti Medžlisa, a posebno Ramazanske večeri, Bajramski koncert i Memorijalnu šetnju na Dan šehida.

Pored glavnog imama i vjeroučitelja iftaru i druženju su prisustvovali i pomoćnici glavnog imama, Miralem-ef. Babajić, mr. Malik-ef. Šljivo i Elvedin-ef. Klisura te direktor Studentskog centra IZ-ce dr. Muamer Tinjak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter