Glavni imam dr. hfz. Kenan ef. Musić boravio u posjeti džematima Alipašino C Faza, Grbavica II i Rakovica

U srijedu 23. maja 2018. godine / 8. Ramazana 1439. H. g. glavni imam MIZ Sarajevo dr. hfz. Kenan ef. Musić boravio je u ramazanskoj posjeti u džematima Alipašino C Faza, Grbavica II i Rakovica.

Glavni imam je na podne – namazu boravio u posjeti džematu Alipašino C Faza. U pratnji zamjenika glavnog imama Malika ef. Šljive, glavni imam je predvodio podne – namaz, nakon čega se obratio prisutnima vjernicima. Čestitao im je mubarek Ramazan i pozvao ih na pojačano činjenje dobročinstva i brigu za preuzete emanete.

U okviru posjete ovom džematu glavni imam dr. hfz. Musić je obišao objekat nove Bosanske džamije, koja je u izgradnji, a domaćini su ga upoznali sa projektom i sadržajem džamije koja je u završnoj fazi.

Glavni imam je izrazio svoje oduševljenje projektom ponudivši pomoć u svemu što može kao glavni imam učiniti za jedan ovakav džemat koji je perspektivan i u razvoju.

Ikindiju – namaz, glavni imam je predvodio u džematu Grbavica II, gdje se i obratio prisutnim vjernicima.

Dr. hfz. Kenan ef. Musić je govorio o vrijednostima namaza i njegovog redovnog obavljanja, spomenuvši hadis u kojem je Abdullah ibn Abbas rekao: “Čuo sam Allahova Poslanika, s.a.v.s., kako kaže: ‘Dva oka neće doticati džehenemska vatra: oko koje je plakalo iz straha i skrušenosti prema Allahu i oko koje je budno stražarilo i bdejlo na Allahovom putu”, uputivši poziv vjernicima da budu od onih koji bdiju na Božijem putu kao policajci na svom poslu, radnici u svojim obavezama i kao roditelji koji odgajaju svoju djecu.

Teravih – namaz glavni imam je klanjao u džematu Rakovica, gdje se također obratio brojnim vjernicima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter