Glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić prisustvovao Hatmama – Završnim ispitima u džamiji Magribija

U subotu i nedjelju. 27. i 28. aprila 2019. godine u svim mektebima Medžlisa islamske zajednice Sarajevo upriličene su Hatme - Završni ispiti u mektebu, čime se označava i kraj mektebske 2018./2019. godine.  Hatme - Završni ispiti označavaju i veliku radost mekteblija te njihovih mualima i roditelja u preko 130 sarajevskih mekteba, u kojima su članovi komisija provjerili znanje, kao i sve ono što su vrijedne mekteblije tokom godine usvajale pred svojim mualimima. U nedjelju 28. aprila u jutarnjim satima glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić prisustvovao je Hatmama - Završnim ispitima u džamiji Magribija.

U subotu i nedjelju. 27. i 28. aprila 2019. godine u svim mektebima Medžlisa islamske zajednice Sarajevo upriličene su Hatme – Završni ispiti u mektebu, čime se označava i kraj mektebske 2018./2019. godine.

Hatme – Završni ispiti označavaju i veliku radost mekteblija te njihovih mualima i roditelja u preko 130 sarajevskih mekteba, u kojima su članovi komisija provjerili znanje, kao i sve ono što su vrijedne mekteblije tokom godine usvajale pred svojim mualimima.

U nedjelju 28. aprila u jutarnjim satima glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić prisustvovao je Hatmama – Završnim ispitima u džamiji Magribija. Tom prilikom glavni imam je u svom obraćanju čestitao polaznicima na tome što su redovno pohađali mekteb i što su uspješno savladali nastavno gradivo koje su im zadavali njihovi muallimi, ali čestitavši i roditeljima koji su odgovorno brinuli o svojoj djeci i slali ih na mektebsku nastavu.

Glavni imam dr. Musić je istakao da nam uskoro dolazi mubarek mjesec ramazan, za koji se treba pripremiti i provesti ga u pojačanom ibadetu, apelirajući na polaznike mekteba da budu primjer u odnosu prema najdražem gostu i da svojim ponašanjem i oblačenjem poštuju svetost mjeseca ramazana!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter