Glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić posjetio općinu i džemat Trnovo

U povodu obilježavanja Dana općine Trnovo centralna svečanost održana je u džamiji Trnovo na džuma-namazu.Tom prilikom članovi Hora MIZ Sarajevo su učili Kur’an, a hutbu je ovom prilikom održao glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić. Glavni imam je u svom obraćanju pohvalio rad, zalaganje i misiju imama džemata u Trnovu Mirel-ef. Okanovića, kao i odnos Općine prema džematima koji egzistiraju na području općine Trnovo. Nakon džuma-namaza općinski načelnik g. Ibro Berilo upriličio je prijem za glavnog imama na kojem je bilo više govora o dosadašnjoj saradnji te planovima u budućnosti.

U povodu obilježavanja Dana općine Trnovo u petak 15. marta 2019. godine u svim džamijama ove općine proučene su i poklonjene jasin-dove poginulim pripadnicima Armije RBiH. Centralna svečanost održana je u džamiji Trnovo na džuma-namazu.

Tom prilikom članovi Hora MIZ Sarajevo Ibrahim Bilčević, Ahmed Hašić i Ensar Latifović  su učili Kur’an, a hutbu je ovom prilikom održao glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić. Glavni imam je u svom obraćanju pohvalio rad, zalaganje i misiju imama džemata u Trnovu Mirel-ef. Okanovića, kao i odnos Općine prema džematima koji egzistiraju na području općine Trnovo.

Nakon džuma-namaza općinski načelnik g. Ibro Berilo upriličio je prijem za glavnog imama na kojem je bilo više govora o dosadašnjoj saradnji te planovima u budućnosti. Kako bi izrazio zahvalnost imamima s područja općine, na dobroj saradnji i podršci općinski načelnik je pozvao sve imame na ručak i druženje.

Prijemu je prisustvovao i komandir Policijske stanice Trnovo sa saradnicima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter