Glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić održao hutbu u Ratnoj džamiji na Igmanu

Na lokalitetu Ratne džamije na Igmanu danas je upriličena vjerska svečanost u povodu 22. godišnjice od osnivanja Fonda memorijala. Džumu-namaz tim povodom je predvodio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić. Nakon džuma-namaza poklonjena je hatma dova šehidima Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a RBiH. Također, povodom obilježavanja 22. godišnjice, danas je u Multimedialnom centru Kovači u Sarajevu otvorena muzejska postavka “Heroji oslobodilačkog rata“.

Na lokalitetu Ratne džamije na Igmanu danas je upriličena vjerska svečanost u povodu 22. godišnjice od osnivanja Fonda memorijala. Džumu-namaz tim povodom je predvodio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić.

Nakon džuma-namaza poklonjena je hatma dova šehidima Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a RBiH. Također, povodom obilježavanja 22. godišnjice, danas je u Multimedialnom centru Kovači u Sarajevu otvorena muzejska postavka “Heroji oslobodilačkog rata“.

Postavka je posvećena devetorici ljudi, za koje je Predsjedništvo Republike BiH na sjednici 14. aprila 1994. godine izdalo ukaze kojim se posthumno odlikuju Ordenom heroja oslobodilačkog rata. To su: Safet Hadžić, Mehdin Hodžić, Hajrudin Mešić, Adil Bešić, Safet Zajko, Midhad Hujdur, Enver Šehović, Nesib Malkić i Izet Nanić.

Fond memorijala je prije otvaranja muzejske postavke u Multimedijalnom centru upriličio prigodan kulturni program u znak sjećanja na devet heroja. Također, dodijeljene su zahvalnice članovima porodica heroja za njihov veliki doprinos u stvaranju muzejske postavke.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter