Glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić gostovao u džematu Maline, MIZ Travnik

U petak, 08. marta 2019. godine u džematu Maline, MIZ Travnik održan je program sa prigodnim predavanjem glavnog imama MIZ Sarajevo doc. dr. hafiza Kenana-ef. Musića povodom nastupajućeg mjeseca redžeba. U svom obraćanju hafiz Musić se osvrnuo na to koliko je važno imati iskrenog prijatelja u životu, koji će nas podsticati na činjenje dobra kroz razne sfere našeg života.

U petak, 08. marta 2019. godine u džematu Maline, MIZ Travnik održan je program sa prigodnim predavanjem glavnog imama MIZ Sarajevo doc. dr. hafiza Kenana-ef. Musića povodom nastupajućeg mjeseca redžeba.

Na samom početku ašere i ilahiju je proučio Sakib-ef. Peskić, imam džemata Grbavica, MIZ Vitez.

Domaćin, imam džemata Maline, Semir-ef. Šiljak je poselamio džematlije, zahvalio im se na dolasku, te najavio glavnog imama MIZ Travnik mr. Salih-ef. Indžića, koji se također u svojstvu domaćina obratio pohvalivši rad džemata Maline. U svom obraćanju najavio je gosta predavača, te mu se zahvalio na izdvojenom vremenu radi posjete džematu Maline i MIZ Travnik.

U svom obraćanju hafiz Musić se osvrnuo na to koliko je važno imati iskrenog prijatelja u životu, koji će nas podsticati na činjenje dobra kroz razne sfere našeg života.

Nakon jacije-namaza druženje je nastavljeno u prostorijama divanhane koja se nalazi u sklopu objekta nove džamije u Malinama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter