Edukativna ekskurzija u Livno džemata Teftedarin do

Slijedeći uputu Uzvišenog Gospodara koji nam kaže: “Putujte po svijetu…” džematlije džemata Teftedarin do, u nedjelju, 23.06.2019. godine zijaretili su  zapad naše lijepe Bosne i Hercegovine. Osamdeset džematlija džemata Teftedarin do, od čega je 50 mekteblija te 30 svršenika kurseva, zijaretili su šeher Livno.

Prva destinacija bio je vezirski Travnik i odmor na Plavoj vodi. Podne-namaz, klanjalo se  u džamiji Ahmeda Dukatara, nakon čega se obratio mr. Adis-ef. Sultanović,  koji je bio na imamskoj službi u ovoj džamiji. Ukazao je na historijske  vrijednosti ovoga grada. Posjećene su džamije Milošnik, Balaguša i džamiju na Begluku. Ljepotama izvora Duman niko nije mogao odoliti.

Sljedeća džamija koju su posjetili jeste Čurćinica džamija, koja je ostavila poseban trag na sve posjetioce. Ručak je bio organizovan u  aščinici Happines Livno, te se ovom prilikom našoj domaćici od srca zahvaljujemo.  Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos da ova ekskurzija prođe u najljepšoj atmosferi.  Bio je ovo pohod Zapadnoj Bosni gdje smo svjedočili njenim ljepotama i duhovnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter