Edin-ef. Mrkuliću, imamu džemata Blagovac uručeno priznanje Općine Vogošća

U povodu Dana Općine Vogošća 24.juna, u Kino Sali JU KSC Vogošća održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća. Prije same sjednice delegacije boračkih udruženja, institucija vlasti, političkih subjekata, te same Općine Vogošća položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće su delegacije položile i na spomen obilježje civilnim žrtvama rata i logorašima općine Vogošća.

U produkciji RTV Vogošća urađen je film u trajanju od 16 minuta u kojem su predstavljena sva dostignuća, ali i izazovi u prethodnih godinu dana. Film će građani imati prilike vidjeti u programu RTV Vogošća. Na samoj Svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade Općine Vogošća.

Najveće općinsko priznanje, Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća posthumno je dodijeljeno Atifu Džafi. Plaketa “Humanista godine” dodijeljena je Faruku Duranu, a zahvalnice Općine Vogošća Ilmi Cvrk, Bakiru Mehiću – posthumno, Ervinu Maciću, Ehlimani Jugo, Nihadu Mujakiću, Harisu Fazliću, firmi Volkswagen d.o.o, Amiru Bogiloviću, Edinu-ef. Mrkuliću, Harisu Ćutahiji i Ernadu Šehoviću. Povodom Dana Općine Vogošća upućene su brojne čestitke građanima općine Vogošća.

U svome obraćanju Edin-ef. je poručio: “Hvala svima koji su me predložili i izabrali za ovo vrijedno priznanje koje mi je danas uručeno na svečanoj sjednici povodom dana općine. Hvala mom džematu, MIZ-Sarajevo, kolegama imamima i svima koji su nas podržavali u prethodnom periodu. Nastavićemo i dalje vrijedno raditi i promovirati svoju općinu, mjesnu zajednicu i džemat”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter