Džematsko druženje i predavanje hafiza Ammar-ef. Bašića u džematu Briješće Brdo

U petak, 06. decembra, džemat Briješće Brdo na čelu sa novim imamom, Midhat-ef. Begićem, a uz pomoć omladine iz džemata organizovao je džematsko druženje uz prigodno predavanje. Sve prisutne vazom je počastio uvaženi hafiz Ammar-ef. Bašić, pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo.

Program su bogatijim učinili članovi Mreže mladih proučivši nekoliko ilahija, te imam susjednog džemata Mehmed-ef. Kordić koji je proučio odlomak Kur’ana Časnog. Najsvečaniji trenutak je bio uručivanje poklona i zahvalnice Muhamed-ef. Mutapu,  koji je kratko obavljao funkciju imama džemata Briješće Brdo, ali ostavio dubok trag posebno u radu sa omladinom. 

Vidljiv je bio, pored džematlija domaćina, veliki broj gostiju iz susjednih džemata i šire. Nakon izvedenog programa, održano je druženje Mreže mladih općine Novi Grad na kojem je prisustvovalo oko 40 mladića i djevojaka iz raznih džemata. Domaćini na čelu sa Midhat efendijom su izrazili želju da ova manifestacija bude samo prva u nizu druženja koja su planirana da se održavaju svakog prvog petka u mjesecu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter