Džemati općine Ilijaš u hairli akciji prikupljanja pomoći za operaciju dječaka Ajnura Smajlovića

Porodica četverogodišnjeg dječaka Ajnura Smajlovića, koja živi u Solakovićima, a pripada džematu Srednje, općina Ilijaš, obratila se molbom džematskom imamu Sakib-ef. Lepiću za pomoć u prikupljanju novčanih sredstava za operaciju malog Ajnura.  

Ajnur je rođen sa složenom deformacijom kosti donjeg dijela desne noge koja zahtijeva operacijski tretman, a koji bi se radio u Turskoj. Za operaciju su potrebna novčana sredstva u iznosu od 25.000 eura. Novembar 2019. godine je posljednji rok za uplatu pomenutih sredstava. Tim povodom, akcijom je koordinirao Sakib-ef. Lepić koji je molbu proslijedio svim imamima i džematima općine Ilijaš.

Imami su organizirali sergije u svojim džematima, a učešće u ovoj hairli akciji humanitarnog karaktera uzeli su sljedeći džemati: Srednje, Novi Ilijaš, Stari Ilijaš, Misoča, Crna rijeka i Mrakovo. Ukupno je sakupljeno blizu 4.000 KM, a Sakib-ef. je predao sakupljeni iznos porodici Smajlović. Molimo Allah da ukabuli naša djela i da olakša našem dječaku Ajnuru da hairli i uspješno prođe operacija.

Ukoliko želite pomoći ili želite da stupite u kontakt sa porodicom možete to učiniti ukoliko pozovete broj telefona 062-366-856. Crveni križ općine Ilijaš pokrenuo je Humanitarni telefon za pomoć Ajnuru. Pozivom na 090/291-099 donirate 2 KM.

Ajnuru Smajloviću možete pomoći i uplatom na račun:

Iz Bosne i Hercegovine:

Žiro račun – Raiffeisen banka

Ime i prezime: Ajnur Smajlović

Broj računa: 1610000000000011 – Partija: 09001667833

Za uplate iz inostranstva otvoren je IBAN račun za Ajnura informacije na slici ispod, a možete kontaktirati porodicu na društvenoj mreži facebook.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter