Džemat Stari Ilijaš: Svečana promocija 75 novih učača Časnog Kur’ana

Dana 09.05.2018. godine u džematu Stari Ilijaš upriličena je svečanost za odrasle polaznike Kursa sufare (arapskog pisma), te polaznike mektebske nastave, ukupno njih 75.

Polaznici mektebske nastave su izveli program, recitujući stihove o Kur’anu, dovi,  te učeći odlomke iz Kur’ana i odabrane ilahije. Devet naših sestara i šestorica braće, te šezdeset mališana kroz mektebsku nastavu u protekloj mektebskoj godini zaplovili su u more rahmeta, magfireta, bereketa ostvarivši ovaj uspjeh.

Na svečanosti je bio prisutan veliki broj džematlija, te rodbine i prijatelja naših polaznika. U ime domaćina obratio se Amel ef. Muminović, a ispred Vjersko-prosvjetne službe MIZ Sarajevo prigodno predavanje održao je Malik ef. Šljivo, zamjenik glavnog imama. Malik ef. je čestitao muallimu Amel ef. i mualimi Emini na trudu i zalaganju, te uputio posebne čestitke i riječi podrške novim učačima Kur’ana. Svojim prisustvom nas je počastila i muallima Adna Zulić, koordinatorica Aktiva za brak i porodicu, te ženski aktivizam MIZ Sarajevo, te tehnički sekretar MIZ Sarajevo Ferid ef. Ganić.

Malik ef. je prisutne podsjetio na emanet čuvanja Kur’ana, življenja po Njegovim odredbama, te emanetu roditeljstva i našoj odgovornosti kada je u pitanju odgoj djece. Uz dove da hairli provedemo mubarek Ramazan i da održimo bogobojaznost (svijest o Allahu) i nakon gosta koji nam uskoro dolazi, mubarek šehri Ramazana.

Dovu je proučio Malik ef. čime je okončana ova prelijepa svečanost. Molimo Allaha da naša djeca slijede Allahov govor i sunnet Poslanika, a.s., i da nastavimo uživati u njihovim uspjesima i postignućima na svim poljima.

Muallima Emina Muminović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter