Džemat Soukbunar: Uređenje i čišćenje Hadži Turhanove džamije i harema povodom mubarek mjeseca Ramazana

U džematu Soukbunar MIZ Sarajevo, 13. maja 2018. godine/ 27. ša’bana 1439. H. godine, džematski odbor na čelu sa svojim imamom hfz. mr. Maid ef. Ibrahimovićem i mutevelijom h. Esedom Alijevićem organizovao je akciju uređenja i čišćenja Hadži Turhanove džamije i njenog harema povodom mjeseca Ramazana.

Džematlije iz ovog džemata su podržale ovu akciju i kvalitetno uredile harem džamije i njenu unutrašnjost kako bi i ona osjetila duhovnost i ljepotu mubarek Ramazana. Nekoliko sati aktivnog rada od strane džematlija urodio je velikim plodom tako što su harem i džamija dobili svoju pravu ljepotu. Ostalo nam je još da posadimo cvijeće i da harem ove džamije dobije svoj potpuni sjaj.

Nadamo se da će biti još ovakvih akcija i da džemat Soukbunar može biti primjer drugima u mnogim sferama svoga rada. Zahvaljujemo se svima onima koji su došli i podržali našu akciju. Zahvaljujemo se „Aktivu žena“ ovog džemata koje su nas počastile kahvom i kolačima.

Molimo Allaha, dž.š., da nam podari mnogo snage i jedinstva kako bi uspjeli u širenju svoje lijepe vjere islama. Činimo dovu  Allahu, dž.š., da nas uvede u Džennetu-l- firdevs. Amin!

Tekst napisao: hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter