Džemat Soukbunar: Podstičimo jedni druge na dobra djela

U ponedjeljak 20. maja 2019. godine, odnosno 15. ramazana 1440. h. godine u džematu Soukbunar organizovan je iftar za džematlije. Mreža mladih istoimenog džemata obišla je nekoliko starijih džematlija prije akšam-namaza i uručila im svježe iftare pokazavši kako misle i na starije osobe.

Nakon klanjanja akšam-namaza upriličen je program povodom mubarek noć Lejletu-l-Bedr. Iftar je pripremljen za 80 džematlija; odraslih, omladine i polaznika mektebske nastave. Poslije iftara upriličeno je druženje sa džematlijama kroz lijep muhabet. Program povodom mubarek noći Lejletu-l-Bedr su izveli svršenici medrese i polaznici mektebske nastave iz džemata Soukbunar.

Sve je to začinio prelijepim vazom i predavanjem mr. Meho-ef. Šljivo, šef Odjela za hatabet, vaz i iršad Rijaseta islamske zajednice u BiH. Mr. Šljivo je džematlijama ukazao na tri odrednice koje vjernici trebaju izgraditi: ZNANJE, PRAVDA I ISTINA. Bila je to još jedna ramazanska večer koju će u džematu Soukbunar pamtiti po dobru i učinjenim dobrim djelima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter