Džemat Soukbunar: Organizovana Večer vakifa za projekat uređenja hadži Turhanove džamije

U džematu Soukbunar, 31. marta 2019. godine/ 24. redžeba 1440. h. godine organizovan je program povodom mubarek noći Lejletu-l-mi'radža. Ova noć u tradiciji muslimana naših prostora se obilježava i kao Dan vakifa.

U džematu Soukbunar, 31. marta 2019. godine/ 24. redžeba 1440. h. godine organizovan je program povodom mubarek noći Lejletu-l-mi’radža. Ova noć u tradiciji muslimana naših prostora se obilježava i kao Dan vakifa.

Imam džemata hafiz mr. Maid-ef. Ibrahimović je održao predavanje i govorio o značaju  i vrijednosti ove mubarek noći. Iskoristio je priliku i pozvao svoje džematlije da budu vakifi u svom džematu, a posebno da se uključe u projekat uređenja Hadži Turhanove džamije na tranzitu.

Džematski odbor na čelu sa mutevelijom hadži Esedom Alijevićem je pozvao džematlije da se uključe u ovaj hairli projekat. Ovom prigodom proučena je sura ja-sin pred duše naših vakifa, šehida i svih džematlija. Vrijedne članice „Sektora za brak i porodicu“ su pripremile zakusku i počastile prisutne džematlije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter