Džemat Soukbunar: Održana tribina u džamiji Gornji Soukbunar

U džematu Soukbunar, 31. marta 2018.god./ 13. redžeba 1439. H. godine iza akšam namaza  održana je tribina u džamiji Gornji Soukbunar. Program smo započeli učenjem ašereta koje je proučio polaznik mekteba iz džemata Soukbunar. Poslije proučenog ašereta svojim milozvučnim glasovima sa nekoliko ilahija Mensur ef. Varaki i polaznici mekteba su prisutnim džematlijama napojili i razgalili njihove duše.

Dobrodošlicu svim prisutnim na tribini uputio je hfz. mr. Maid. ef. Ibrahimović, imam džemata Soukbunar, nakon čega je predstavio gosta tribine, a to je bio poznati bh. vaiz i profesor u Gazi Husrev- begovoj medresi hfz. Ammar ef. Bašić. Gost predavač je nadahnuto govorio prisutnim vjernicima, čije reakcije su bile izuzetno pozitivne. Govorio je o prvoj suri u Kur’anu, El-Fatihi, koja nam šalje poruke koje trebamo primjenjivati u svom životu.

Realizaciju ove predivne tribine u džematu Soukbunar finansijski je pomoglo nekoliko džematlija i džematski odbor. Zahvala pripada i svima onima koji su bili sebebom da se ova tribina organizuje, svim prisutnim džematlijama iz ovog i drugih džemata koji su došli da uveličaju istu.

Hfz. mr. Maid-ef. Ibrahimović imam, hatib i muallim džemata Soukbunar, MIZ Sarajevo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter