Džemat Soukbunar: Mevlud za šehide u džamiji Gornji Soukbunar

Povodom obilježavanja 26-e godišnjice „ODREDA SOUKBUNAR“, u džematu Soukbunar, 07. maja 2018.god./ 21. ša’ban 1439. H. godine iza akšam namaza, u džamiji Gornji Soukbunar proučen je mevlud za šehide ovoga džemata.

U ovom džematu ima 108 šehida i već treću godinu organizovan je mevlud za naše plemenite šehide. Mevlud smo počeli učenjem odlomka iz Kur’ana. Hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović iskazao je dobrodošlicu i poselamio sve prisutne. Mevludski program su svojim milozvučnim glasovima uljepšalji imami MIZ Sarajevo koji su izmamili suze na licima džematlija džemata Soukbunar.

Gost predavač na mevludu bio je Muderris Nezim ef. Halilović rukovodilac za hadž i umru Rijaseta IZ-e u BiH. On je održao nadahnuto predavanje o važnosti borbe za našu domovinu i ukazao nam da ne smijemo zaboraviti šehide.

Ljepotu mevluda i program su upotpunile džematlije džemata Soukbunar koje su se odazvale u velikom broju i ukrasile ovaj mevlud za šehide. Džamija je bila ispunjenja onima koji su došli da napoje svoje duše slušajući mevlud i predavanje.

Trudit ćemo se da svake godine organizujemo mevlud za naše plemenite šehide. Naša je obaveza da se sjećamo svojih šehida i da ih nikada ne zaboravimo.  Zahvaljujemo se svima onima koji su bili sebebom da se ovaj mevlud organizuje. Posebno se zahvaljujemo Općini Centar koji su dali svoj doprinos, članovima Odreda Soukbunar i svima onima koji su nam pomogli, kao i džematlijama našeg džemata.  Molimo Allaha dž.š. da nas sa šehidima sastavi u Džennetu. Amin!

Tekst napisao: hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter