Džemat Soukbunar: Lejletu-l-mi’radž obilježen u mesdžidu na Cicinom Hanu

U mesdžidu na Cicicnom Hanu, 13. aprila 2018.god./ 26. redžep 1439. H. godine poslije akšam namaza obilježena je mubarek noć Lejletu-l- mi’radž u našem džematu. Program smo započeli učenjem ašereta koje je proučio student Dženan ef. Šljivo. Poslije proučenog ašereta proučili smo nekoliko ilahija koje su napojile duše prisutnih džematlija.

Dobrodošlicu svim prisutnim je uputio hfz. mr. Maid. ef. Ibrahimović imam džemata Soukbunar, MIZ Sarajevo. Gost predavač je bio mr. Suad ef. Balić imam, hatib i muallim u džematu Nahorevo, MIZ Sarajevo. Govorio je veoma nadahnuto Poslaniku, s.a.w.s., njegovom tajnom i javnom pozivanju, o Isra’ i Mi’radžu i darovima Mi’radža kojim je Allah, dž.š., obdario Njegovog Miljenika i Ummet Poslanika, s.a.w.s.

Džematski odbor Soukbunar se potrudio da i ova mubarek noć bude obilježena u našem džematu. Na kraju smo ovaj program krunisali ašeretom i dovom. Molim Allaha, dž.š., da nam  pomogne na putu islama i da nas sastavi sa našim Poslanikom, s.a.w.s., na budućem svijetu. Amin!

Imam, hatib i muallim u džematu Soukbunar hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter