Džemat Soukbunar: Dodjela zahvalnica, priznanja, svjedodžbi i diploma povodom završetka hatme, sufare i mektebske godine

U džematu Soukbunar, 03. maja 2018.godine/ 17. ša’bana 1439. H. godine upriličena je svečanost povodom završetka hatme, sufare i mektebske godine za polaznike mekteba i odrasle.

Svečanost smo počeli učenjem ašereta koje je proučio polaznik mekteba Tarik Ibrahimović. Imam džemata Soukbunar hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović je poselamio prisutne i iskazao im srdačnu dobrodočlicu na ovu svečanost. Predavač na ovoj svečanosti je bio dr. Ferid ef. Dautović koji je nadahnuto govorio i pozvao roditelje da šalju svoju djecu u mekteb, jer je mekteb veoma važan u duhovnoj izgradnji svakog čovjeka.

Hatmu je završilo 4 odrasla polaznika. Sufaru je završilo 13 polaznika mekteba i 3 odrasla polaznika. Zahvalnice, priznanaja, svjedodžbe i diplome smo podijelili polaznicima za razne aktivnosti koje oni obavljaju u mektebu i džematu.

Želimo istaknuti polaznika koji je sa svojih 75 godina života završio sufaru i počeo učiti Kur’an. Ovu svečanost su svojim lijepim glasovima uljepšale dvije sestre kroz učenje ilahija. Posebno se želimo zahavaliti Mevludin ef. Pašiću iz Amerike koji je podržao ovaj hairli projekat, a i mnoge druge koje smo imali u džematu Soukbunar.

Džematski odbor na čelu sa mutevelijom h. Esedom Alijevićem je pružio svoju podršku na ovoj svečanosti. Zahavljujemo se polaznicima koji redovno pohađaju mekteb, kao i njihovim roditeljima koji vode brigu o njima.

Nadamo se još boljim uspjesima u budućnosti i molimo  Allaha, dž.š., da nam pomogne na putu odgoja djece i širenja vjere islama. Amin!

Tekst napisao: hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter