Džemat Soukbunar: Akcija čišćenja harema džamije Gornji Soukbunar

Dana, 28. aprila 2018.godine/12. ša’bana 1439. H. godine Džematski odbor džemata Soukbunar na čelu sa svojim imamom hfz. mr. Maid ef. Ibrahimovićem i mutevelijom h. Esedom Alijevićem organizovali su akciju čišćenja harema džamije Gornji Soukbunar.

S obzirom da se bliži mjesec Ramazan i da će biti organizovan mevlud za šehide ovog džemata imali smo namjeru da naš harem bude čist i lijepo uređen. U toj svojoj nakani u potpunosti smo uspjeli, jer su se naše džematlije odazvale na ovu akciju kako bi zajedničkim snagama što bolje uredili harem džamije Gornji Soukbunar.

Ova akcija je samo jedna u nizu naših aktivnosti koje organizujemo u svom džematu. Neka ova akcija bude podstrek i drugim džematima da svoje hareme urede i pripreme za dolazak blagoslovljenog mjeseca Ramazana. Moramo naglasiti i zahvaliti se hanumama iz džemata koje su dale svoj doprinos, tako što su nas sve prisutne počastile doručkom, kahvom i sokovima.

Zahvaljujemo se svima onima koji su bili sebeb da ova akcija bude uspješno izvedena, kao i svim džematlijama koji su došli i podržali ovaj hairli posao.

Tekst napisao: hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović imam džemata Soukbunar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter