Džemat Sedrenik: Promovisano 49 novih učača Kur’ana

U džematu Sedrenik održana je Svečana promocija novih učača Kur'ana, koji su u proteklom periodu uspješno završili kur'ansko pismo. U prelijepoj noći posvećenoj Kur'anu promovisan je 31 polaznik mektebske nastave i 18 polaznika koji su pohađali kurs za odrasle kojeg su vodili imam džemata mr. Suad-ef. Balić i muallima Senida Klisura-Balić koja je radila sa ženskim dijelom džemata i uspješno izvela 13 polaznica kursa. U toku programa prisutnim džematlijama obratili su se imam Suad-ef. i pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo mr. Malik-ef. Šljivo, a ovim povodom nadahnuto predavanje, govoreći o važnosti Kur'ana u našim životima,  održao je mr. hafiz Abdul-Aziz Drkić, viši asistent na katedri za Kiraet na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Dana 30.03.2019. godine, nakon akšam-namaza, u džematu Sedrenik održana je Svečana promocija novih učača Kur’ana, koji su u proteklom periodu uspješno završili kur’ansko pismo. U prelijepoj noći posvećenoj Kur’anu promovisan je 31 polaznik mektebske nastave i 18 polaznika koji su pohađali kurs za odrasle kojeg su vodili imam džemata mr. Suad-ef. Balić i muallima Senida Klisura-Balić koja je radila sa ženskim dijelom džemata i uspješno izvela 13 polaznica kursa.

Pošto je ovo i prvi konkretni rezultat ženskog aktivizma u ovom džematu, koji je zaživio posljednjih nekoliko mjeseci, u ime ženskog dijela džemata obratila se polaznica kursa Amela Bahtić iskazavši zadovoljstvo i sreću što žene imaju priliku da se na ovakav način okupljaju i druže. Svim polaznicima su dodijeljenje diplome, prigodne hedije i po primjerak Časnog Kur’ana.

U toku programa prisutnim džematlijama obratili su se imam Suad-ef. i pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo mr. Malik-ef. Šljivo, a ovim povodom nadahnuto predavanje, govoreći o važnosti Kur’ana u našim životima,  održao je mr. hafiz Abdul-Aziz Drkić, viši asistent na katedri za Kiraet na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

U toku programa džematlije su osvježili prelijepim glasovima članovi Mektebskog hora džemata Sedrenik. Na kraju programa ašere je proučio mr. hafiz Maid-ef. Ibrahimović, a dovu Izet-ef. Ćatović, penzionisani imam. Kroz program su nas veoma stručno proveli voditeljski par Amina Šabanović i Abdel Fejzić, članovi Mreže mladih ovog džemata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter