Džemat Sedrenik: Predavanje i druženje u džamiji na Grličića brdu

U nedjelju, 17. marta tekuće godine u drugoj sedreničkoj džamiji na Grličića brdu održan je prelijep program i druženje sa mr. Salih-ef. Meštrovcem, imamom Lubine džamije na Vratniku. Inspirativno predavanje je održao mr. Salih-ef. Meštrovac, govoreći o obavezama koje imaju muslimani jedni prema drugima. Na kraju programa se prisutnima obratio i imam u džematu Sedrenik mr. Suad-ef. Balić, koji se zahvalio prisutnima na dolasku i podršci koja ne izostaje od strane džematlija, što je bio slučaj i ovog puta.

U nedjelju, 17. marta tekuće godine u drugoj sedreničkoj džamiji na Grličića brdu održan je prelijep program i druženje sa mr. Salih-ef. Meštrovcem, imamom Lubine džamije na Vratniku.

Nakon uvodnih riječi imama džamije Abdel-ef. Fejzića, uslijedilo je izvođenje prelijepih ilahija od strane poznatog interpretatora ilahija i kasida Mustafe-ef. Isakovića, koji je u svom stilu oduševio prisutne džematlije. Uz Mustafu-ef.  ilahije su učili i Alija Suljić, te Mehdi Šanjta, studenti Fakulteta islamskih nauka.

Inspirativno predavanje je održao mr. Salih-ef. Meštrovac, govoreći o obavezama koje imaju muslimani jedni prema drugima. Na kraju programa se prisutnima obratio i imam u džematu Sedrenik mr. Suad-ef. Balić, koji se zahvalio prisutnima na dolasku i podršci koja ne izostaje od strane džematlija, što je bio slučaj i ovog puta.

Druženje poslije programa je omogućila porodica Zahiragić iz ovog džemata, da im Allah dž.š., podari svaki hajr i uveća  bereket. Na kraju je dovu proučio  hadži Izet-ef. Ćatović. Omladina i članovi Mreže mladih džemata Sedrenik i Lubine džamije iskoristili su priliku za ugodno druženje nakon programa dogovorivši nove zajedničke projekte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter