Džemat Sedrenik: Omladinski mevlud povodom mubarek noći Lejletu-l-berat

Mevludska svečanost povodom mubarek noći Lejletu-l-berat upriličena je u drugoj sedreničkoj džamiji na Grličića brdu. Ova noć je  bila posebna i po tome što su program izveli članovi Mreže mladih džemata Sedrenik i Lubine džamije sa Vratnika, ali i Hor polaznika mekteba u džematu Sedrenik. Nakon uvodnih riječi imama džemata mr. Suad-ef. Balića uslijedio je prelijep program na oduševljenje svih prisutnih džematlija, a posebna draž ove noći i programa bio je zikr kojeg je predvodio mr. Salih-ef. Meštrovac. Gost predavač bio je mr. hfz. Maid-ef. Ibrahimović.

Mevludska svečanost povodom mubarek noći Lejletu-l-berat upriličena je u drugoj sedreničkoj džamiji na Grličića brdu. Ova noć je  bila posebna i po tome što su program izveli članovi Mreže mladih džemata Sedrenik i Lubine džamije sa Vratnika, ali i Hor polaznika mekteba u džematu Sedrenik.

Nakon uvodnih riječi imama džemata mr. Suad-ef. Balića uslijedio je prelijep program na oduševljenje svih prisutnih džematlija, a posebna draž ove noći i programa bio je zikr kojeg je predvodio mr. Salih-ef. Meštrovac. Gost predavač bio je mr. hfz. Maid-ef. Ibrahimović, koji je inspirativno govorio o ovoj mubarek noći, naglasivši kako trebamo biti vjernici u kontinuitetu, i da svaku noć u kojoj klanjamo jaciju-namaz i sabah-namaz u džematu  imamo vrijednost ibadeta  cijele noći.

Na kraju ašere je proučio imam džamije Abdel-ef. Fejzić, a program je završen učenjem dove. Nakon programa omladina je nastavila druženje u musafirhani džamije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter