Džemat Šanac: Predavanje hfz. Ammara Bašića i širenje Mreže mladih Novo Sarajevo

U subotu 10. marta tekuće 2018. godine u organizaciji džemata Šanac i Mreže mladih džemata Šanac održano je novo druženje mladih uz prigodno predavanje. Ovo je nastavak aktivnosti u procesu širenja i populariziranja Mreže mladih u džematu Šanac, koja je sastavni dio Mreže mladih općine Novo Sarajevo i Mreže mladih MIZ Sarajevo.

Program je počeo obavljanjem jacije namaza, nakon čega je dobrodošlicu prisutnima iskazao imam džemata Edin ef. Spahić, nakon čega je odlomak iz Časnog Kur’ana proučio imam džemata Milinkladska Salko ef. Balkić. U vrlo nadahnutom i emotivnom obraćanju mladima, ali i onim starijima, profesor u Gazi Husrev-begovoj medresi hfz. Ammar Bašić je govorio o bogobojaznosti i tuđim hakkovima. Obraćajući se posebno mladima hfz. Bašić je preporučio čuvanje od grijeha, lijep odnos prema roditeljima, supružnicima te ostalim ukućanima.

Nakon vazu nasihata hfz. Ammara Bašića, koji je zasigurno pronašao put do srca džematlija, prisutnima se ispred Mreže mladih Novo Sarajevo obratio i mr. Sejid ef, Strika, imam džemata Grbavica II, koji je govorio o značaju rada sa mladima i ciljevima kojima se rukovode u Mreži mladih. Program je okončan učenjem odlomka iz Časnog Kur’ana koji je proučio imam džemata Soukbunar mr. hfz. Maid ef. Ibrahimović te dovom koju je proučio hfz. Ammar Bašić. Posebna zahvalnost za ovakve i slične aktivnosti pripada Džematskom odboru džemata Šanac na čelu sa vrijednim predsjednikom h. Nurkom Čauševićem, koji znaju prepoznati vrijednost okupljanja mladih i njihovih aktivnosti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter