Džemat Osjek: Sedam novih učača Kur’ana

U Muhadžirskoj džamiji u džematu Osjek u nedjelju, 14. februara 2021. godine, upriličen Svečani program promocije novih učača Kur’ana. Sedmorica džematlija u proteklom periodu su uspješno završili Kurs sufare, a večeras su učinili zajednički nijjet da sa svojim imamom prouče hatmu.

Njihova najveća podrška, kao i svo ovo vrijeme, bili su članovi porodica kojima se obratio Mensur ef. Salkić rekavši: “Ovih sedam čestitih insana u proteklom periodu marljivo su učili harf po harf svjesni velikih blagodati učenja Allahove Knjige. Jednu od njih spomenuo je naš Poslanik u hadisu kada je rekao: ‘Ko prouči harf iz Allahove Knjige, njemu pripada dobro djelo koje se vrednuje do deset puta.’ Želja nam je da nastavimo druženje sa Časnim Kur’anom učeći hatmu i živeći u okrilju Allahove milosti i Njegove upute. Pred nama nije nimalo lahak zadatak, ali smo svjesni da sa poteškoćom dolazi dupla nagrada.”

Nakon programa nastavljeno je druženje u mektepskoj učionici. Zahvaljujemo se džematskom odboru džemata Osjek kao i Kulturnom centru Kralj Fahd koji su pomogli realiziranje ovog velikog mubareka za naš džemat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter