Džemat Novi Ilijaš: Dodjela diploma i promocija Škole hifza Kur’ana Časnog na punktu Novi Ilijaš

Dana, 13. maja 2018. godine/ 27. ša’bana 1439. H. godine u džematu Novi Ilijaš organizovana je nesvakidašnja svečanost. Povodom završnih ispita koji su održani istog dana, poslije akšam namaza dodjeljene su diplome za 220 polaznika koji su prisustvovali završnim ispitima. Njih 114 je učilo Kur’an.

Na početku ove svečanosti obratio se imam ovog džemata Šerif ef. Ćatić koji je iskazao dobrodošlicu svim prisutnim džematlijama. Džamija je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. U sklopu ove svečanosti promovisana je „ Škola hifza Kur’ana Časnog“ na punktu Novi Ilijaš. Hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović kao voditelj Škole hifza na punktu Novi Ilijaš u kratkim crtama je predstavio rad ove Škole. Punkt Novi Ilijaš broji 36 polaznika što je veoma zavidan broj onih koji pohađaju ovu školu. Na ovom punktu radi hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović i muallima prof. Mejrima Valjevac, koju trenutno mijenja muallima prof. Lejla Šehić.

Osim mlađih polaznika, ovu školu pohađaju i stariji polaznici, tako da su vrata ove škole svima otvorena. Trebamo spomenuti imama džamije Novi Ilijaš  Šerif ef. Ćatića koji nam je dao sve na raspolaganje kako bi ova Škola hifza Kur’ana uspješno funkcionirala u Novom Ilijašu.

Pomoćnik glavnog imama prof. Elvedin ef. Klisura se obratio vazu nasihatom svim prisutnim i čestitao Šerif ef. Ćatiću na svim uspjesima koje je postigao. Također je čestitao hfz. mr. Maid ef. Ibrahimoviću na dosadašnjem radu i muallima Mejrimi Valjevac i Lejli Šehić. Na kraju je proučeno ašere, dova i klanjana jacija namaz. Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali večeras na ovoj svečanosti i molimo Allaha, dž.š., da nas uvede u Džennet. Amin!

Tekst napisao: hfz. mr. Maid ef. Ibrahimović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter