Džemat Nahorevo: Ramazanska online radionica o dovi

Mektebska nastava, u džematu Nahorevo, zbog situacije sa korona virusom, odvija se online. Mektebska nastava se odvija i u ovim mubarek danima ramazana, što je bio povod da se, pored stalne aktivnosti lekciju za online nastavu nauči i nagradu na adresu naruči,  prošli vikend u mektebu Nahorevo organizuje i online radionica za mekteblije.

Tema radionice bila je Dova. Mjesec ramazan je vrijeme posebne Allahove milosti, a Poslanik, a.s., nas uči da se dova postača ne odbija. Cilj ove radionice bio je da mekteblije nauče nešto više o dovi, lijepim radnjama prije samog učenja dove, vremenima kada je najbolje učiti dovu i neke Poslanikove, a.s., dove.

Mekteblije su uz pomoć muallima mr. Muhidin-ef. Topčagića i muallime prof. Alme Topčagić, aktivno sudjelovali u radionici tako što su jedan dio časa posvetili praktičnom djelovanju. Praktični dio je podrazumijevao da su mekteblije na kreativan način izrađivali svoje ruke dove, gdje su mekteblije na prstiće napisali svoje dove koje će lakše zapamtiti i učiti.

Pored ovoga naučili kako su u ovim najljepšim danima ukrasiti svoje sobe ramazanskim lampionima i na takav način još ljepše ugostili svog najdražeg gosta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter