Džemat Nahorevo: Druženje i predavanje za žene na temu „Hidžama – Poslanikova, a.s., medicina“

U nedjelju, 28. aprila 2019. godine, u džematu Nahorevo nakon akšam-namaza, upriličeno je druženje i predavanje za žene na temu „Hidžama – Poslanikova, a.s., medicina“. Prisutnim džematlijkama obratila se Alma Topčagić, koordinatorica za ženski aktivizam džemata Nahorevo, izrazivši im dobrodošlicu i svoje zadovoljstvo zbog njihovog dolaska. Predavanje o hidžami održala je gošća Azra Durić, certificirani hadžam, koja je ukazala na vjerski aspekt hidžame, ali i na njenu medicinsku primjenu.

U nedjelju, 28. aprila 2019. godine, u džematu Nahorevo nakon akšam-namaza, upriličeno je druženje i predavanje za žene na temu „Hidžama – Poslanikova, a.s., medicina“.

Prisutnim džematlijkama obratila se Alma Topčagić, koordinatorica za ženski aktivizam džemata Nahorevo, izrazivši im dobrodošlicu i svoje zadovoljstvo zbog njihovog dolaska. Predavanje o hidžami održala je gošća Azra Durić, certificirani hadžam, koja je ukazala na vjerski aspekt hidžame, ali i na njenu medicinsku primjenu.

Dati su odgovori na mnogobrojna pitanja, a akcenat je stavljen na primjenu hidžame u prevenciji i liječenju raznih oboljenja, poput pitanja: Šta je hidžama? Od kad datira primjena hidžame u medicinske svrhe? Kako se izvodi hidžama? Koje bolesti se liječe hidžamom?

Na kraju predavanja prisutne džematlijke su postavljale pitanja gošći, a jedna od njih je dobila besplatan tretman hidžame. Nakon predavanja upriličeno je prigodno druženje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter