Džemat Mrakovo: Nova mektebska godina otvorena takmičenjem u učenju Kur’ana

U džematu Mrakovo Nova mektebska godina započela je takmičenjem iz učenja Kur’ana. Najvrijedniji polaznici rado su dolazili u mekteb kako za vrijeme Ljetne škole Kur’ana tako i u sedmicama pred Novu mektebsku godinu, te se adekvatno pripremili za nastup. Učešće je uzelo osamnaest polaznika mekteba mlađeg uzrasta.

Na samom početku imam džemata Amel-ef. Šehović se obratio takmičarima i džematlijama iskazavši radost zbog ovog događaja, ali i naglasivši važnost učenja i izučavanja Kur’ana, posebno u današnjem vremenu velikih iskušenja, jer je Kur’an svjetlo na putu svakog vjernika i razlučivač istine od laži.

Ocjenjivačku komisiju činili su Dženan-ef. Mahmutović i Osman-ef. Herco, pred kojima je bio težak zadatak. Nakon nastupa svih učesnika proglašeni su pobjednici. Sponzor ovog događaja je jedan od prijatelja  džemata, koji je zajedno sa suprugom uručio nagrade pobjednicima, kao i ostalim učesnicima, a podijeljeni su i paketići polaznicima mekteba koji su pratili takmičenje.

Po završetku ovog događaja iskazana je želja i nada da takmičenje iz učenja Kur’ana postane praksa u džematu Mrakovo, kako bi se polaznici mekteba motivisali da Kur’an uče više, predanije i uz Božiju pomoć postignu dobro ovoga i Budućega svijeta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter