Džemat Kućice: Mevlud u susret mubarek ramazanu

Povodom nadolazećih mubarek dana i dragog gosta Ramazana u džematu Kućice je proučen mevlud 10. maja 2018. nakon akšam namaza.  Također, jedan od razloga organiziranja mevludske svečanosti jeste i formiranje džemata Kućice.

Nakon klanjanja akšam namaza kojeg je predvodio zamjenik glavnog imama Malik ef. Šljivo, Ammar ef. Đikić nas je počastio učenjem odlomaka iz Kur’ana Časnog čime smo i počeli ovaj mevludski program. Hafiz Armin ef. Harbaš je poselamio sve prisutne, a posebno musafire, iskazavši im toplu dobrodošlicu i uputivši poziv na aktivnost džematlija  i tokom mubarek mjeseca ramazana.

Mevludski program su uz imame hadžićke općine izveli članovi Hora Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, koji su svojim lijepim i milozvučnim glasovima razgalili srca svih prisutnih.

Nakon učenja mevluda i ilahija, u vremenu do jacije namaza, vazu nasihatom sve prisutne je počastio uvaženi dugogodišnji glavni imam MIZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović. Čestitao je na organizaciji, zahvalio se svima, i podjsetio na stvari koje ga vežu za džemat Kućice, čestitajući na formiranju džemata. Podsjetio je na ajete koje govore o pravim vjernicima, iz sure el-Enfal. Nakon predavanja program je završen ašeretom i dovom koju je proučio dugogodišnji pomoćnik glavnog imama Suljo ef. Ćerimović.

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na organizaciji ovog mevluda, a posebno hvala svim džematlijama sa kojima sve ovo ima smisla.

Hafiz Armin ef. Harbaš

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter