Džemat Jarčedoli: Završeno vanjsko uređenje harema

Postavljanjem asfalta proteklog vikenda završeno je vanjsko uređenje harema džamije Jarčedoli, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo.

U sklopu radova na uređenju harema ove džamije urađeni su kameni potporni zidovi oko vakufskog objekta i dijela džamije, zatim trotoari oko džamije i staza između džamije i mektebske učionice.

Osim spomenutih radova, riješen je i problem otpadnih voda koje su ulazile u donji dio džamije, džamija je priključena na kanalizacionu mrežu te je poravnjan harem oko džamije.  

Ovim uređenjem sada je cijeli prostor harema džamije mnogo funkcionalniji i ima veću estetsku vrijednost, s obzirom na činjenicu da se radi o vjerskom objektu koji je smješten u podnožju Trebevića i okružen poznatim mezarjem “Nišan Jarčedoli”.

Radovi na uređenju harema u cijelosti je finansirala Općina Stari Grad, čijem se načelniku mr. Ibrahimu Hadžibajriću i Službi za investicije i komunalne poslove ovaj džemat posebno zahvaljuje.

– Također, želimo da zahvalimo i svim drugim prijateljima našeg džemata koji su pomogli, na bilo koji način, da naš harem dobije ovako lijep i jedinstven izgled, prvenstveno dr. Mirzi Batalović da nesebično zalaganje, arhitektici dr. Senki Ibrišimbegović za idejno rješenje, Vedadu Magodi i Sulja Murselu za pomoć u pripremnim radovima, kao i firmi Klico trans gradnja za profesionalan odnos i kvalitetnu realizaciju – poručili su iz džemata Jarčedoli.

(Preporod.info)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter