Džemat Jarčedoli: Edukativne radionice povodom 12. rebiu-l-evvela

U nedjelju, 10. novembra 2019. godine, u džematu Jarčedoli organizovane su edukativne radionice povodom 12. rebiul-evvela, na temu „Muhammed, a.s., – moj Poslanik, moj Miljenik “. Cilj radionica je bio da polaznici mektebske pouke kroz druženje, igru, slikanje i bojenje upoznaju se sa našim dragim Poslanikom, Muhammedom, a.s., osnovnim podacima vezanim za njegov životopis i da osjete radost mevluda.

Podijeljeni u dvije grupe radili su lijepe levhe koje će biti dio izložbe koja će biti upriličena povodom ovogodišnjeg mevluda a nakon toga na mektebskom bazaru će roditelji i druge džematlije moći da otkupe iste levhe. Sredstva koja budu ukupljena na bazaru će biti dio fonda za unaprijeđenje mektebske nastave, obezbjeđivanje nagrada i poklona za mekteblije.

Ovom prilikom se srdačno zahvaljujemo muallimi Zilhi Ramić, Saniji Imamović i Amini Dževlan za pomoć u realizaciji radionica, Zekerijji Ramiću za snimanje radionica za emisiju „Radio mekteb“ kao i firmi Tugra d.o.o. za podršku u realizaciji radionica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter