Džemat Hotonj: Svečano otvoren šadrvan u haremu Besim-begove džamije

U subotu 4.5.2019. godine svečano je otvoren šadrvan u haremu Besim-begove džamije u Hotonju. Vakif šadrvana je gospodin Izudin Zlatarac koji je zajedno sa svojom suprugom Sanelom ispunio dugogodišnju želju za ostavljanjem traga na ovome svijetu zarad ahireta.

Samom otvorenju šadrvana prisustvovao je veliki broj džematlija džemata Hotonj. Salih-ef. Ćato je u govoru naglasio važnost vakufa sa posebnim osvrtom na dobitak za džemat koji se odnosi na ljude koji su se u vezi ovoga i drugih projekata ujedinili i zbližili. Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi vakife i da im nadoknadi iz svoje hazne nepresušne.

Džemat Hotonj je također prošle godine pokrenuo vakuf mushafa. Trenutno je u ovom vakufu 87 posebnih mushafa koji su prilagođeni djeci mektebskog uzrasta. Princip vakufa je da dijete koje uđe u Kur’an zadužuje jedan primjerak mushafa kojeg koristi dok god pohađa mektebsku nastavu. Nakog završetka mekteba mushaf se vraća u mekteb i zadužuje ga drugo dijete. Molimo Allaha Uzvišenog da primi od nas naša djela i da posebno nagradi vakife između kojih se ističu rahmetli Hajdarević Hankija, Senad i Enida Šišić te Amila i Nail Kadrić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter